Kup Kvarnera 2016

Datum objave: 22. 2. 2016.

Uz vašu svesrdnu podršku i suradnju organiziramo Kup Kvarnera u jedrenju za velike jedrilice – krstaše po Yardstick premjeru te premjerno i po IRC premjeru.

Kup Kvarnera 2015 je natjecateljski i organizaciono uspio, što potvrđuje veliki interes i odziv jedriličara.

U razgovorima tijekom regatne sezone, a posebno na svečanosti dodjele nagrada i priznanja učesnici su izrazili zadovoljstvo i dali podršku za nastavak tog natjecanja.

Inicijativni Organizacijski odbor Kupa u međusobnim razgovorima procjenio je da Kupu treba dati i formalni legalitet, pa je osnovana Udruga sportske rekreacije  ”Jedra Kvarnera”, koja službeno preuzima organizaciju Kupa Kvarnera 2016, sa željom da to natjecanje postane jedna lijepa tradicija koja će značajno pripomoći popularizaciji i razvoju jedrenja na našem području.

Nastavljamo gdje smo stali, pravila Kupa se ne će bitno mijenjati, možda samo u nekim detaljima, na čemu radi naša Natjecateljska komisija.

Dodatna pogodnost za jedriličare će biti mogućnost natjecanja po IRC premjeru u neslužbenoj konkurenciji za 2016. Obzirom da je taj premjer potvrđen i prihvaćen od WORLD SAILINGa (ISAFa) želja nam je da ga i mi u doglednoj budućnosti promoviramo u službeni premjer Kupa.

Što se regata tiče želja da se u Kup Kvarnera 2016 uključe i klubovi koji to nisu učinili nam se ostvarila. Pridružili su nam se JK Opatija – Opatija.

Da bi na vrijeme mogli izraditi Pravilnik Kupa za 2016.g., definirali broj i raspored regata i utvrdili listu učesnika pokrenuli smo aktivnosti prema rasporedu:

  1. Do konca siječnja 2016. Klubovi bi trebali predložiti regatu koja bi se računala za Kup Kvarnera 2016.
  2. Tijekom veljače 2016. Organizacijski odbor i Natjecateljska komisija koordiniraju i izrađuju prijedlog Pravilnika Kupa Kvarnera 2016 i raspored regata te ga dostavljaju zainteresiranim Klubovima.
  3. U prvoj polovici ožujka Udruga će organizirati sastanak sa predstavnicima svih Klubova čije su regate ušle u Kup Kvarnera na kojem će se usuglasiti i potvrditi Pravilnik Kupa sa rasporedom regata.
  4. Do konca ožujka Organizacijski odbor će poslati jedriličarima novi Pravilnik sa Prilogom – rasporedom regata.
  5. Do konca travnja primaju se zahtjevi za dodjelu KYS broja.
  6. Do 15. svibnja riješavaju se eventualni prigovori na dodjeljeni KYS broj i primaju prijave za učešće u Kupu.
  7. svibnja objavljuje se lista prijavljenih brodova sa KYS brojem za 2016. godinu.
  8. Lipanj 2016., početak natjecanja u Kup Kvarnera 2016.

 

Nadamo se da ćete se prijaviti za nastup na Kupu Kvarnera 2016 te se veselimo ponovnim susretima i druženjima.